Работещи в завод 4 на „Арсенал“ – Мъглиж искат увеличение на заплатите

За социално напрежение в завод 4 на „Арсенал“ в Мъглиж се съобщава в социалните мрежи. Темата публикуваха от БНР-Стара Загора. Според публикациите от вчера в подразделението в Мъглиж на казанлъшката оръжейна е започнал протест. Причините са обещаното увеличение на работните заплати с 15 процента и начинът, по който се изплащат 200 лева ваучери за храна. От ръководството на завода коментират, че нямат официална информация за протести. За да разговарят с хората, на място са пристигнали синдикални лидери и представители на управата.

Всичко, което е предвидено да се даде на работниците е дадено, пише divident.eu, като цитира ръководството на завода. Изпълнихме на 100% задълженията си към тях, допълват от компанията. Работещите са получили ваучери от 200 лева през април и 15% увеличение на заплатите от 1 май. Изплатени са и 300 лева премии в месец април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram

One thought on “Работещи в завод 4 на „Арсенал“ – Мъглиж искат увеличение на заплатите

  1. Какви премии са тези 300 лева като си ги удържаха от заплатите на хората който с труд са си ги изкарали. Наглост и лъжи. Сега търсете добри работници да работят в Арсенал. Трудно…….

Comments are closed.