Наградиха децата от конкурса на тема „КУКЕРИ” в с. Тъжа

„Децата ни са наистина талантливи и заслужават нашата подкрепа да продължават напред. За мен беше чест и удоволствие да бъда част от празника“, това каза кметът на Павел баня Иса Бесоолу по повод награждаването на отличените участници в конкурса за детска рисунка на тема „КУКЕРИ”. Всички рисунки на децата са изложени на видно място в центъра на село Тъжа, но може да бъдат разгледани и във ФБ страницата на читалищната библиотека. В нея се състоя награждаването на отличените участници. За връчване на наградите присъстваха Иса Бесоолу – кмет на община Павел баня, Царица Роза Милица Милушева, Реджеп Реджепов – общински съветник от с. Тъжа и кметът на с. Тъжа Цвятко Балабуров.

Кметът Иса Бесоолу и общинските съветници от ДПС предоставиха и дарение от книжки, които бяха връчени на всяко дете, както и грамота за представяне. Осигурени бяха лакомства за всеки един участник от кмета на с. Тъжа. Директорът на ДГ „Незабравка” Лиляна Генева и Пепа Андреевска, учител от ОУ „ Просвета” с. Тъжа, получиха ръчно изработено пано „Кукерска маска” за цялостно участие и грамота.

Победители в конкурса са Полина Петкова, на 10 г., и Добромира Торева – на 9 г. На второ място бе класирана рисунката на Елчин Хайлура – на 10 г., а на трето – Мария Чолпанова, която е само на на 4 години.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram