Мъж отива в затвора за повреда на болнична апаратура

Районният съд в Стара Загора осъди на една година и четири месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим 34-годишен мъж, който при кражба на медна тръба увреди кислородната инсталация на старозагорската болница, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Стара Загора. Присъдата е определена след сключено между обвиняемия и Районната прокуратура споразумение.

Пред съда мъжът се призна за виновен в това, че на 20.11.2021 г. в гр.Стара Загора, в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, направил опит да отнеме чужди движими вещи, с които е закрепена кислородно-подаваща инсталация, собственост на лечебното заведение.Ж.И. забелязал, че по стена на сградата на УМБАЛ „Проф.д.р.Стоян Киркович“ е закрепена медна тръба, която решил да открадне. Тръбата е част от инсталация за кислород към Онкологичното отделение на болницата, захранва и Белодробната болница, поясни Радио Стара Загора.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. 

От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В съдебно заседание обвиняемият декларира, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram