Бальо Динев: Моля да наредите постоянно присъствие на полицейски патрул в пешеходната зона на центъра на град Казанлък!

Изпълнителният директор на IT компания Бальо Динев отправи пореден призив към общинските власти и органите на реда за съдействие. Неговата реакция отново е провокирана от нарушителите на правилата за движение в обособената Пешеходна зона в центъра на град Казанлък.

„В качеството си на гражданин, който съвестно плаща данъците си, моля да наредите постоянно присъствие на полицейски патрул в пешеходната зона на центъра на град Казанлък – улица Искра, Улица Ген. Скобелев, и площад Севтополис“, посочва в своя публикация по темата Динев.

„Целта на патрула е спасяването на човешки животи, независимо дали става въпрос за тези на пешеходците, или тези на велосипедистите. Въпреки ясно видимите знаци „Забранено за велосипеди“, на входовете към улиците и площада, рояци велосипеди, с един или повече ездачи с висока скорост и на зиг-заг пресичат терена – без най-малка грижа за възрастни, майки с деца или просто хора, излезли на разходка в центъра. Опитите да им бъде обяснено, че има знаци, забраняващи акробатиката с велосипедите се оказаха напразни“, разказва Бальо Динев. Той призовава да бъдат взети мерки „преди да са паднали първите жертви“.

Темата с нарушителите често предизвиква полемика в социалните медии. Казанлъчани настояват за санкции и спазване на установените правила.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram