Младежи от Казанлък шофираха безопасно и прецизно, заедно с Алтернативата на гражданите

Млади шофьори от Казанлък показаха майсторски умения по време на състезанието Drive safe, организирано от кандидатите за общински съветници от Алтернативата на гражданите – Казанлък. Инициативата на непартийната група има за цел повишаване на вниманието на младите хора и обществото към проблема с безопасността на пътя.

Младежите на възраст от 18 до 22 г. застанаха зад волана на автомобилите на автошкола „Автопрактик“, за да изминат специално подготвено трасе за възможно най-кратко време и при спазване на правилата за безопасно шофиране.

Най-добре с предизвикателството сред момичета се справиха Божидара Николова, която зае първо място, а след нея се наредиха Симона Азманова и Лидия Елкина.

Кристиан Шамбуров спечели напреварата сред момчетата. За второто място се пребори Диан Братоев, а за третото – Кристислав Търпанов.

Сред отличените със специални награди на организаторите бяха Николина Карастоянова за най-смел участник, Росен Бейчев за най-техничен и Денислав Атанасов за най-прецизен млад шофьор.

Победителите и всички участници получиха атрактивни награди, които връчиха кандидатите за общински съветници Мариета Пепелешкова, Петя Папазова, Павлина Делчева, Георги Даскалов, Иван Иванов и Владимир Чучумишев.

Младежите и зрителите на надпреварата имаха възможност да тестват и специална маска, симулираща зрителната представа за пътя на човек, употребил алкохол. Най-смелите се престрашиха дори да шофират с маската, за да убедят публиката колко опасно е управлението на автомобил под въздействието на алкохол.

„Бързите скорости и рисковете са за състезателите, не за пътищата, по които се движим ежедневно“ – обърна се към младежите казанлъшкият пилот Валентин Георгиев, който наскоро спечели вицешампионска титла от националния шампионат по планинско изкачване. Състезателят вдигна адреналина на публиката със своите дрифт изпълнения.

„Щастливи сме да видим толкова млади и отговорни хора на едно място. Бъдете винаги така внимателни на пътя, както шофирахте днес. Сигурен съм, че трезво и отговорно ще подходите и към предстоящия вот, за да изберем заедно най-подготвените водачи, които ще задават правилната посока на движение за общината през следващите четири години“, заяви Янко Запрянов, кандидат за общински съветник от Алтернативата на гражданите – Казанлък.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram