Медали за Казанлък и от „Херея Оупън“

Златен, два сребърни и бронзови медали от националната Купа“Херея Оупън“, в клас А, спечелиха състезателите на казанлъшкия клуб по таекуондо „Кентавър“с треньор Николай Богданов. С три медала от състезанието са възпитаниците на Тихомир Владов от „Таекуондо Екстрийм“- златен и два бронзови кентавърмедала.Младите „кентанври“, общо 8 спортиста, участваха в схватките при деца и кадети. Златото и среброто във ІІ група деца, до 30 кг., спечелиха възпитаниците на Богданов Теодор Ботев и Йоан Иванов, които се изправиха един срещу друг на финал. При кадети националът Любомир Богданов е носител на сребърен медал в кат. 33 кг., а в по-горната – до 37 кг. съотборникът му Христо Богданов е трети.
Владимир Занков от клуб „Таекуондо Екстрийм“донесе златен медал за клуба си в кат. 36 кг., деца І група. Бронзови медали спечелиха Огнян Кирилов при 31 кг. и Никол Борисова, 29 кг.
тихомирлjpgПетият турнир „Херея Оупън“ по олимпийско Таекуондо за деца и кадети събра над 500 участници от всички възрастови групи от 10 държави. Зимният дворец в София прие оспорваната надпревара.
Казанлъшките таекуондисти ще участват в още едно състезание преди началото на лятната ваканция – държавното първенство за кадети в Ботевград на 9 май, домакин и на турнир за деца. За „Кентавър“ следва силен форум в Австрия с националния отбор при кадетите. Цветелина Николова и Любомир и Христо Богданови ще представят България и Казанлък на „Австрия Оупън“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram