Материалната база в павелбанските училища е на ниво

Материалната база в учебните и детските заведения в община Павел баня е на ниво. Изключение прави единствено ОУ „Христо Ботев“ в периферното село Осетеново, като там работата по обновяване продължава. Това от своя страна няма да създаде пречки за започване на учебната година и провеждането на занятия.
Тази година прага на училищата в община Павел баня ще прекрачат 1200 ученици. Други 450 деца тръгват отново на детска ясла или градина. Голямо предизвикателство пред Общината, още повече в условията на въведените мерки срещу коронавирусната инфекция, се оказват двете средни учебни заведения в града. Причината е, че всеки ден 507 ученици се предвижда да пътуват с автобуси от населените си места до Павел баня. Затова и кметът Иса Бесоолу бе категоричен, че трябва да се направи най-доброто. Така от своя страна местният превозвач гарантира пускането на допълнителни автобуси, като ще се контролира и спазването на мерките за безопасност в условията на пандемия.
„Имаме основание да сме спокойни, защото сме решили всички трудности, които са в нашите правомощия, и чакаме с нетърпение новата учебна година. Тя ще бъде различна, предвид пандемията, но, както казва и кметът Бесоолу: „Нека гледаме на всичко това като предизвикателство, с което ще се справим“, коментира заместник-кметът на Павел баня Йордана Енева.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram