Мария-Бресковска Стоянова с благотворителна кауза за младите хора в Овощник

Поредна инициатива в подкрепа на младите хора организира кандидатът за кмет на БСП на село Овощник Мария Бресковска-Стоянова. Съвместно с младежите във фитнес залата в селото бе проведен благотворителен кулинарен базар, събраните средства от който ще послужат за ремонт на покрива на спортната зала в Овощник, а нуждата от подобен е крайно наложителна.  На благотворителния кулинарен базар бяха представени редица вкусни ястия, приготвени от хората в селото. За да подкрепят благородната кауза на събитието присъстваха и кандидати за общински съветници от БСП-Казанлък.

По думите на Мария Бресковска-Стоянова идеята за благотворителната кауза е възникнала спонтанно, след разговори с младите хора в селото. Тя обясни, че залата е факт, благодарение изцяло на младежите и помощта, оказана им от  спонсори.

Фитнес залата в Овощник е официално открита през 2011. Оттогава и до днес залата е изцяло подържана от младите хора в селото. Само от няколко месеца е сформиран и Клуб по борба, който вече жъне успехи на национални и международни състезания.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram