Кметът Галина Стоянова: Да направим новата сграда на училището в Розово смислено място за децата!

ПЪРВА СРЕЩА-РАЗГОВОР В ОБНОВЕНОТО УЧИЛИЩЕ „АКАДЕМИЯ ЗА ТАЛАНТИ – МИНАЛО, ВИЗИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО“

В малък празник се превърна първата среща на широката общественост в обновената сграда на училището в село Розово, която премина под мотото „Академия за таланти – минало, визия за бъдещето.“ В препълнената зала събитието откри Кметът на Община Казанлък, която поздрави Почетните граждани, общинските съветници, представителите на образователната среда, на бизнеса от всички сфери: „Новата сграда трябва да заживее, а Вие сте първите, които вдъхвате живот! Това е знаменателно!“, заяви тя за големия интерес към бъдещата академия. Тя разказа за трима жители на Розово, сътворили идеята и направили първите стъпки към нейната реализация в родното село: „Младият и изключително амбициозен кмет Венцислав Колев, който постоянно прави мястото все по-живописно и цветно, бизнесменът Николай Спиров, който сподели голямото си желание в селото да има училище, арх. Лъчезар и Николай Николов, които правят проекта за новата сграда.“ Всеки от тях сподели първите стъпки, извървени, за да се стигне до начало на обновяване на старото училище през 2020 г. и завършването на модерната сграда три години по-късно.

Кратка презентация върна зрителите в началото на миналия век, за да разкаже историята на учебното заведение, което сега е възстановено за нов живот за трети път. Кметът на Розово Венцислав Колев възстанови спомените на бивши учители и гордостта си, че е възпитаник на това училище. Свършеното до момента спечели одобрението на присъстващите.

Даниела Северинова представи концепцията за развитие на детската академия като средище за изкуства, спорт и най-разнообразни занимания, които развиват талантите на децата.

Бе обявен състава на Обществен съвет, който ще организира цялостно работата на академията. След осигуреното до сега  финансиране по „Красива България“ и от Общината, има необходимост да се продължи работата по оборудване на разнообразните кабинети и спално помещение, оформяне на дворното пространство, за което прозвуча призив за финансова подкрепа. Бяха обявени и първите дарения за бъдещето на академията.

С радостните новини за първи завърши срещата-разговор, а деца от група „Слънчице“ на Детска градина №8 „Юрий Гагарин“ с красивите си песни и танци предизвикаха много усмивки за начало.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram