Клуб на жените „Феникс“ организира „Срещи на отворени врати“ за жени жертви на насилие

Дамски клуб „Феникс“ към Сдружение „Самаряни“ организира „среща на отворени врати“ на 1 април, 2013 г., от 17.30 часа, в Комплекс за социални услуги за деца и семейства в град Стара Загора (намиращ се на ул. „Христо Ботев“ № 205).
„Феникс“ е клуб за взаимопомощ на жени, пострадали от насилие, предоставящ пространство и време за емоционално и искрено споделяне в атмосфера на доверие и подкрепа. В него, заедно с други в сходна ситуация, всяка жена може да търси и намира различни възможности за решения на проблемите, с които се сблъсква, след преживяното. Споделеното там, се запазва в конфиденциалност.
Шанс е, че в нашия град се предлага такава напълно безплатна услуга, при която в неповторимата ситуация на груповия процес, всяка жена в труден за нея период, може да преживее своето развитие от негативните преживявания на жертвата до реална промяна, свързана с решаване на проблемите,
произтичащи от насилието, до постигне реални стъпки към прекратяването му в своя живот.
Жените, посещаващи клуба са на различни възрасти. Някои са членове от години, други от няколко месеца. Отвореният характер на групите разрешава включване при нужда. В групата често се обсъждат теми-табу, което за едни е предизвикателство, за други урок, за трети – преживяване. Жените могат да се включат и в другите дейности на клуба: арт- групови срещи, социални активности и посещения на театър, опера и концерти, предпочетени от културния афиш на града.
Насилието за жалост съществува в нашето ежедневие. Според статистиката, всяка четвърта жена поне веднъж в живота се е или ще бъде жертва на някакъв вид насилие: физическо или психическо и неговите производни.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram