Празник на буквите в ОУ „Г. Кирков“

Само няколко месеца, след като за първи път прекрачиха училищния праг, първокласниците от ОУ „Г. Кирков“, вече са част от един голям екип и цели, които започват да следват, заедно със своите родители и учителите от основното училище. Със самочувствието, че вече знаят и могат, учениците отбелязаха ден преди пролетната ваканция Празник на буквите. Дойдоха с множество нау чени стихотворения, песнички за Букварчето, за буквите. А седмица преди това написаха и първите си писма до родителите, с които убедително потвърдиха своята грамотност.
Тази година традицията за празника беше разчупена с предложението на учителите децата да не се чувстват като на изпит, а като участници в едно незабравимо приключение. За реализиране на тази идея оказаха съдействие г-жа Мария Теофилова и нейните помощници Знайка и Незнайка. Децата се забавляваха с любими песни и танци, състезаваха се в дидактически задачи и забавни игри. Всички взеха участие и с удоволствие показаха своите знания и умения.
Гости на празника бяха учители от училището и, разбира се, родители на първокласниците, които не спираха да снимат, развълнувани не по-малко от своите деца. Да отразят събитието в училищния вестник бяха поканени и учениците от клуб „Млад журналист“ с ръководител г-жа Събина Цокева.
„Щастливи сме от резултатите на нашия упорит труд. Нашите 89 първолаци вече знаят да четат и пишат на своя роден език.“ – заявяват с гордост и умиление г-жа Иванка Фиткова, г-жа Иванка Димитрова, г-жаНадка Маноева, г-жа Маргарита Белдева и възпитателите г-жа Росица Джегарова, госп. Петя Павлова, г-жа Павлина Антонова.
Пожелаваме на първокласниците от училище“Георги Кирков“ да съхранят усмивките и ентусиазма си в стръмния път към познанието и да продължават да ни радват с резултатите от своя труд.
На добър час, мили деца!

Г. Манев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram