Кандидатите за общински съветници и кмет втори мандат на града на розите се срещнаха с представители на спортната общественост в Казанлък

12„През тези четири години трябваше да решаваме много важни въпроси, свързани с различни сфери в община Казанлък, които бяха изостанали с много голям финансов капацитет. Преди да заделим достатъчно средства като Община за спорта и за спортната инфраструктура, трябваше да се погрижим за децата, учениците, за социално слабите, за инфраструктурата, за зелената градска среда, за болницата, за Пречиствателната станция, за Претоварната станция, защото всички дейности и проекти, които разработихме в тези сфери, са важни като перспектива за нашия град“, заяви на срещна със спортната общественост досегашният кмет на Община Казанлък Галина Стоянова, която е и кандидат за втори мандат. Тя поясни, че свършеното в тези области е дало възможност Община Казанлък да бъде оценена заедно с 39-те големи общини, които ще получават целево финансиране в периода 2016 – 2020 година и които   ще бъдат приоритетни за държавата и европейското финансиране. Стоянова бе категорична, че през последните четири години спортът никога не е бил подценяван.
Това заявиха и представители на казанлъшки спортни клубове. Президентът на Колоездачен клуб „Лястовица“ Борислав Дончев заяви, че е впечатлен от  постигнатото от  екипа  на кмета  Галина Стоянова и този на общинските съветници: „Те успяха да обединят толкова много клубове, които работят за спорта и помагат за развитието му. Много е важна подкрепата, която спортът получава от Община  Казанлък.” Към думите му се присъедини и Веселин Колев – 10 години национален състезател, прославил не само Казанлък, но и България по света, носител на 45 златни месала, участвал в 3 Световни първенства по колоездене.
Президентът на казанлъшкия футболен клуб „Розова Долина“ Кънчо Папазов бе категоричен: „Колкото повече средства се дават на спорта, толкова по-здраво ще бъде населението. Приканвам всички клубове, които са доволни от това управление на община Казанлък, на 25 октомври да сформираме един наш отбор, да бъдем с фланелка номер 19, за да можем да продължим промените в областта на спорта в Казанлък.  Смятам, че екипът на кмета  Галина Стоянова успява повече и лично аз ще го подкрепя за следващите четири години. Този екип успява, защото се труди, има и нужния опит.“
Със средства от Спортния календар на общината ежегодно са подпомагани състезания  и  турнири, организирани на местно ниво с национално и международно значение. Целенасочено е подпомагано участието на децата в Ученически игри – волейбол, баскетбол, футбол, тенис, шах-мат, на базата на което в две поредни години община Казанлък има финалисти на национално ниво. Изградени са спортни площадки в различни краища на града. В непосредствена близост до стадион „Севтополис“ са създадени  площадки за стрийт фитнес, за баскетбол, волейбол, обновено е и мини-футболно игрище, изградено по програма на УЕФА. На финала е и изграждането на площадка за катерене и скейтборд рампи. Разработен е проект за цялостна реконструкция на сградата на стадион „Севтополис“. През 2015 година е изпълнен първият етап – за ремонт на сградата и спортната зала с местен финансов ресурс. Предстои в бюджета за 2016 година на община Казанлък да бъдат заложени средства за довършването на този обект, като в проекта е предвидено и газифициране на сградата на стадиона. Ще бъде заложено и проектиране за цялостна реконструкция на градския стадион, за да е възможно още през 2016 година Общината да кандидатства към Министерството на спорта с него.
В рамките на четиригодишния мандат е направена пълна реконструкция на Младежкия дом в Казанлък, което е възможност, освен своята дейност да развиват младежките организации, и много спортни клубове да наемат помещения. В община Казанлък е запазена и традиционната ежегодна номинация за „Спортист на годината“. По Програмата за даровити деца на Община Казанлък са отпуснати едногодишни стипендии на деца с изявени дарби.
Освен пълната реконструкция на стадион „Севтополис“, сред акцентите за изпълнение в областта на спорта през следващите четири години е заложена и реконструкция на Колодрума в Казанлък. Идеята е да бъде създадена многофункционална спортна зала със закрит колодрум.

За още ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ за ОБЩИНА КАЗАНЛЪК,
гласувайте с бюлетина номер 19!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Пресцентър на ГЕРБ-Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram