Казанлъшка доминация на паркета

За първа година казанлъшкият клуб по спортни танци „Киара-Н“ организира не едно, а три състезания в рамките на съботния ден, част от календара на БФСТ, подпомогнати финансово от Община Казанлък и спонсори.
киара 2лjpgПърви стартираха некартотекираните двойки в надпревара за „изгряващи звезди“, последвани от Открит турнир и Купа България.
С пълен комплект медали и купи са възпитаниците на клуба домакин, воден от треньорите Николай Тенев и Антония Каярова.
В Купа България, юношите младша възраст- шампионите на клуба Иван Матанов и Полина Куцарова са отново първи в изпълнението на „латиноамерикански танци“. В стандартните танци, в същата възраст, Персиян Господинов и Доменика Мирчева са четвърти.
Златни медали от съревнованието  за Купа България в „латина“ и „стандарт“ при по-големите, юноши старша възраст, завоюва отново казанлъшка двойка – представителите на Клуб „Роза“ Калоян Бялков и Симона радевиСемова. Съотборниците им Стоян Петров – Десислава Тенева са втори при младежи, „стандартни танци“.
Състезателите над 19 години Марко Георгиев и Гергана Миланова  от Киара-Н спечелиха сребро в „стандартните танци“ , 5-ти са на „латина“.
Множество първи места спечелиха двойки на домакините и в Открития турнир за Купа Казанлък- в клас 11 D Христиан Въгляров – Ксандриния Капелова, смесена двойка на „Киара – Н“ и „Ксанти денс“ , в клас 13 D – Венко Венков – Лидия Елкина, клас 13 С Персиян Господинов – Доменика Мирчева и в клас 18 С +С Марко Георгиев – Гергана Миланова.
Медали от Открития турнир спечелиха и Стелян Христов – Тоня Келчева- трети в клас 13 Д. Трета е и смесената двойка на „Киара-Н“ и КСТ „Роза“ Георги Аспарухов и Теодора Стайкова в клас 18 Д+Д.
Около 120 участника от водещите  клубове в страната пристигнаха в Казанлък, за да премерят сили в местната зала „Багира“. Организаторите получиха множество комплименти  от колегите си за свършената от тях работа по провеждане на турнирите.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram