Казанлъчанка потърси помощ от съгражданите си

44-годишна казанлъчанка, която в момента се намира в гръцка болница, се нуждае от лечение в България. Жената е работила в Гърция в продължение на три години, и като повечето българки там, почиствала е домове, за да се препитава. Преди около два месеца, по спешност е оперирана в клиника в Атина, но изпада в кома.
След събуждането й, близките започват да търсят начини за прехвърляне в българска болница, където да продължи лечението и средства, за възстановяването на жената. 44-годишната казанлъчанка се казва Йонка Костадинова. Причината, за да работи в чужбина, е липсата на работа у нас, разказва сестра й Мирослава. Сега Мирослава, една от малкото живи роднини на пострадалата в града на розите, се опитва да открие добри хора, които да помогнат, кой с каквото може, тъй като лечението в българска клиника е скъпо – 750 лв. месечно. В гръцки условия вече е невъзможно, тъй като поисканата сума е 30 хил. лв. за месец.
След като успява да уреди всички сметки по лечението на сестра си в чужбина, с помощта на семейството, Мирослава ще търси начини да събере средства, за възстановяването й у дома. Младата жена отправя апел чрез ефира на ПРЕСС ТВ, казанлъчани и институциите да помогнат, защото в момента тази отговорност е непосилна за семейството й. Pomosht2

Местната клиника, която първоначално се е съгласила да приеме пациентката след транспортирането й от Гърция, впоследствие  е отказала да съдейства и сега за Мирослава ситуацията изглежда още по-безисходна. Надява се  чрез ефира ни и с помощта на добротата на хората, познавали или пък просто докоснати от историята на сестра й Йонка, да промени събитията.

Тъй като все още не разполага с личните документи на Йонка, Мирослава няма как да открие банкова сметка за дарения, но и това ще стане, след като двете сестри се съберат. До тогава, жената се надява чрез медиите да намери помощ от приятели и хора, които да отключат сърцата си за съчувствие към една тежка лична драма.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram