Започва разширяването на МГ-то

Ds olil

Вече са отпуснати 490 хиляди лева за разширяване на ПМГ „Никола Обрешков“, съобщава общинския отдел „Връзки с обществеността“.

Има готов инвестиционен проект на разширението на училището, където ще бъдат разположени специализирани кабинети по физика, химия, биология, математика. Правителството осигури финансирането, така че новата постройка ще бъде факт в близко бъдеще.

Припомняме, че преди месец Нова телевизия стартира кампания за подкрепа на преподавателя по физика Теодосий Теодосиев и неговата Национална школа, на медийния шум се отзоваха стотици българи и фирми, а накрая и правителството.

Още през август фирмата Telelink пое ангажимента ежегодно, в рамките на следващите 10 години, да подпомага школата, като осигурява средства за участие на изявените й таланти в различни олимпиади и форуми. Фирмата-дарител ще предлага възможности и шансове за летните стажове, както и бъдещо професионално развитие на желаещите младежи с интереси в областта на информационните технологии.

„Целта ни е създаването на специална виртуална платформа, наречена „Тео общество”,  която да се превърне в своеобразна информационна интернет мрежа за обмен на информация, задачи, практики, опит, мнения и идеи между бивши възпитаници на Школата по физика, ученици на Теодосиев, млади хора с интереси в науката и в частност физиката, младежи с креативни идеи, които чрез тази мрежа, да си бъдат взаимно полезни“, заяви тогава за Дарик Любомир Минчев, собственик на фирмата-дарител.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram