Казанлъчанки имат възможност да участват в уникална изложба за 8 март

Необичайна изложба по повод Международния ден за правата на жените – 8 март възнамерява да открие френската артистка от град Рен Кристин Барбюде. Мотото на изложбата е „Европейската жена в образи на малки предмети – между традицията и съвремието“. Каква е представата за жена, как жената се възприема на европейско ниво – това са въпросите на които ще търси отговор тази бъдеща изложба, която ще бъде подредена за 8 март.
До 15 февруари Кристин Барбюде ще събира от цяла Европа въпросните фигурки. Оказва се, че на призива на французойката от България единствено интерес проявява Алианс Франсез – Казанлък, в лицето на Станислава Балканска, която споделя, че нашата Тракийска област има какво да покаже пред Европа и света – и минало и настояще, като се започне от женските образи при траките и се стигне до наши дни с наследството на предците ни в изящните носии.
Фигурките на желаещите казанлъчани да участват в тази общоевропейска изложба ще се приемат в Алианс Франсез до края на месец януари. Като условието на инициаторката на тази идея е , освен самата фигурка, да бъде предоставена и снимка на нейния притежател с експоната и всичко това да бъде придружено с кратка презентация за самия женски образ пресътворен в съответната фигурка
С всички фигурки, които ще участват в изложбата, ще бъде изготвен каталог, който ще бъде и обратната връзка с участниците в нея.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram