Белгийски младежи са на посещение в Казанлък

Казанлък бе домакин на работна среща на представители на младежката организация „Зелена светлина в България “ и техните партньори от „Spirit of Freedom“ Белгия. На срещата бяха набелязани новите задачи в общата дейност на организациите, новите съвместни проекти, по които ще работят младите хора, ангажирани около идеите на тези сдружения. Предстои и среща на младежите с белгийския посланик в България, с цел подписване на споразумение за сътрудничество, каквото бе сключено с предшестващия посланик, разказва Георги Григоров, председател на „Зелена светлина в България“.
На 15 януари от 11 часа в зала 6 на Община Казанлък ще се проведе среща с представители на общинското ръководство, на която ще бъдат презентирани от белгийските младежи новите проекти и възможностите за включване по Програма „Еразъм +“ на ЕС, която стартира тази година. Срещата е отворена за младите казанлъчани, които се интересуват от тази тема, пояснява Георги Григоров. На срещата кметът на Община Казанлък ще получи писмо, с което младежите от Казанлък се надяват да намерят подкрепа за дейността си, подобно на покрепата на белгийските си връстници . А вечерта от 18.30ч. в сградата на Алианс Франсез в Казанлък белгийските младежи и техните домакини организират отворен за желаещите уъркшоп.
Белгийската младежка организация , която е на посещение в Казанлък се представлява от четирима души, водени от председателя и Стийв Вербист. Личностното развитие и предприемачеството сред младите хора са двете основни направления, в които е ориентирана съвместната работа на „Зелена светлина в България“ и „Spirit of Freedom“– Белгия. Извън това сътрудничество , предстои разширяване на дейността, като ще бъдат открити офиси в Италия, Хърватия и Индия, разказва Стийв Вербист. Българската и белгийската организации са пример за всички останали, пояснява той, като всичко ново първо се тества при тях.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram