Казанлъчанка от Италия: Днес в Римини нямаше лазурни плажове!

Изключително тежка е обстановката на Ботуша след проливните дъждове от изминалите дни, взели 9 човешки жертви. Хиляди пък бяха евакуирани от домовете си заради опустошителните наводнения в Италия. Сред наводнените градове е и Римини, в пострадалия от стихията регион Емилия-Романя, на Адриатическото крайбрежие. В района за кратко и казанлъчанката Мариана Сараева, която описа през личния си профил ситуацията в момента.

Днес в Римини нямаше лазурни плажове! След проливните дъждове целият плаж е наводнен, а калните води от придошлата река Маречия направиха водите на Адриатическо море мътни и кафеви! С багери усилено събираха тонове кал, дървета, клони, корени! А собствениците на заведения и хотели отводняваха мазета и градинки…. Започваме да чакаме слънце и синева!

Областта Емилия-Романя е в северната част на страната. Наводненията тук са засегнали 37 града и общности и са регистрирани около 120 свлачища. Реките са излезли от коритата си, под вода е земеделска земя. Някои пътища са блокирани от наводнения и много железопътни услуги са спрени.

Местните власти предупредиха, че най-лошото може да предстои.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram