Казанлъчани ще участват във възстановки в Украйна

Казанлъшкият клуб взима участие през годините в множество въстановки и неговите членове получават признанието на своите колеги, като едни от най-големите ентусиасти събиращи оръжие и униформи от българската военна история. Всяка година, председателят на казанлъшкия клон Николай Байнов, заедно със свои колеги изнасят урок по родолюбие в казанлъшки училища. През 2013-та та урок бе изнесен в ОУ „Георги Кирков“ което дава възможност на децата да се докоснат до реалната българска история. Това бе поводът да върнем Байнов към времето на учередяване на клуба в Казанлък.
Байнов се превъплащава 2 поредни години в ролята на Хаджи Димитър по врема на възстановки, организирани от Казанлъчани, които пресъздават подвига на Хаджи Димитър.
Сред многото униформи казанлъшкият клон е събрал оригинални четнически облекла, всички други са специално ушити. Най много са от балканската война, която е най-великият момен в българската военна история споделя Байнов.
На 9-ти май 2014-та година Байнов със свои колеги ще участва в мащабни възстановки в Киев – Украйна, за което възстановяват български униформи от Втората Световна Война.

През 2010-та година 7 души основават казанлъшкия клон на Традиция. Сега в него членуват близо 30 души.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram