Кристин Колчагова получи официално повиквателна за националния отбор

Старши-треньорът на женския национален отбор на България Марчело Абонданца обяви списък от 19 състезателки, с които през месец декември ще започне подготовката за световните квалификации. Сред избраничките на селекционера попадна и състезателка на „Казанлък Волей –Багира“. Това е либерото Кристин Колчагова, а сред разпределителките е дъщерята на треньорката Лариса Китипова – Лора. Славина Колева, която  в миналия сезон беше в състава от Казанлък, също попадна в списъка на националките. Тя ще играе на поста краен нападател.

Либерото на казанлъшкия тим Кристин Колчагова впечатлява със стабилни игри от началото на този сезон, а от ръководството на клуба са изключително доволни от нея. Статистиката показва, че от началото на сезона тя има много добри показатели в мачовете и е записала над 80 процента успеваемост в посрещане. 22-годишната Кристин Колчагова бе бивша девическа националка, като е една от тези състезателки, които станаха четвърти на Световното първенство в „Мексико’ 2009“.

България е домакин на една от петте групи в последния трети квалификационен кръг за Световното първенство по волейбол за жени през 2014 година в Италия. От 3 до 5 януари в Самоков „Лъвиците“ ще посрещнат националните отбори на Чехия, Словакия и Беларус за мачовете от Група „М“, като за „Шампионата на планетата“ ще се класират победителите в петте групи и двата подгласника с най-добър актив.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram