Казанлък отново се включва в отбелязването на Световната седмица на кърменето

В първата седмица на август и Казанлък ще се включи в отбелязването на Световната седмица на кърменето 2012. Ла Лече лига подкрепят седмицата с няколко свои събития, посветени на проблемите на кърменето.

На 4 август, събота, 11:00 ч.,в Обучителен център „Компас“ (ул. „Ген. Столетов“ №12), Ла Лече лига организира среща на тема: „Защо кърмим. Състав на кърмата“.

За 6 август, понеделник, от 18:00ч., в Градската градина на площад „Севтополис“, ще започне среща-изложба на тема: „Да разберем миналото – да планираме бъдещето“.

Световната седмица на кърменето се отбелязва за четвърта поредна година в Казанлък, като организатор на проявите е доброволната кърмаческа организация Ла Лече Лига България.

За страната кампанията се провежда за девети пореден път. Темата тази година е „Разбиране на миналото, планиране на бъдещето“. Инициаторът на Световната седмица на кърменето – Световният алианс за активна подкрепа на кърменето започва да отбелязва инициативата през 1992 и тази година празнува своя 20-ти юбилей.

Ла Лече Лига България ще отбележи Световната седмица на кърменето с множество събития в над 20 града в България, сред които и Казанлък.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram