Казанлък записа 112-тия Празник на розата в историята

СНИМКИ И ВИДЕО ОТ АКЦЕНТИТЕ НА ПРАЗНИК НА РОЗАТА 2015, КАЗАНЛЪК

Днес бе кулминационният ден от честването на 112-те празници на розата в Казанлък.

Още от сутринта полетата с рози са изпълнени с хиляди гости от страната и чужбина, които наблюдават възстановки на ритуалите по розобер и розоварене, които не са се променили през последните векове.

По време на Фестивала на розата  2015 в Казанлък се отдава почит към красотата и уникалния аромат на роза Дамасцена мили, която и до ден днешен дава препитание на хиляди в Долината на розите в казанлъшко.

 

Министър Десислава Танева съобщи в Казанлък, че за първи път от тази година, във новия програмен период, традиционните български сортове маслодайна роза ще получат допълнителна подкрепа в рамките на компенсаторните плащания в програмата за Развитие на селските райони. Така че, всеки производител, който има назсаждение от българска маслодайна роза традиционен сорт може да получи допълнително плащане, за това че е съхранил традиционните български сортове.  Отделно от това всеки от производителите на българска маслодайна роза за цвят може да участва по общо 6 мерки по програмата за развитие на селските райони, която получи вече одобрение.

https://www.youtube.com/watch?v=UfosEZKtYa0

Шествието бе водено от Царица Роза 2015 Цветелина Иванова, от каляската царкинята и подгласничките й заеха местата си в специално отредената им празнична тента, оттам приветстваха участниците в шарената процесия.

Президентът Росен Плевнелиев откри пресофис на БТА в Казанлък

https://www.youtube.com/watch?v=kVXUx5k-yJI

СНИМКИ И ВИДЕО:

image1 (4)image2 (1)image3 (1)image3 (1)image4 (1)image5 (1)image6 (1)  IMGP0848IMGP0852IMGP0850

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram