Историкът и археолог Николай Овчаров стана „Почетен професор“ на Стопанската академия в Свищов

 На церемонията по обявяването му присъства кметът на Казанлък – Галина Стоянова.

,,Идвам от Долината на тракийските царе, от столицата на Долината-Казанлък, от светилището, в което се пази изключителната тракийска култура и цивилизация. В качеството ми на кмет на Община Казанлък, съм тук за да поздравя проф.Николай Овчаров с присъждане на неговото изключително голямо признание – званието :,,Почетен професор на Стопанска академия и искам да му благодаря за усилията , които той полага да бъде навсякъде в България , на всяко кътче,което има култура , има история , има артефакти и трябва да бъдат показани“, каза кметът Галина Стоянова .

Тя подчерта и връзката на проф. Овчаров с Казанлък. Тракийските могилни комплекси в Долината на Казанлък са повече от 1000. В последните години след много разговори проф. Овчаров е намерил време, за да отдаде своята експертиза на социалзацията и консервацията на Тракийските могили в Казанлък .

,,Аз като кмет съм изключително доволна, че през последните години работим с проф. Овчаров по социализация на културно – историческото наследство в Долината на тракийските царе „, каза Стоянова . Тя покани студентите и преподавателите в Стопанската академия на 9 април в Казанлък за откриването на мащабния проект ,,Светът на траките“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram