Цветомир Петров бе избран за председател на СОС

Цветомир Петров от ПП-ДП-СС бе избран за председател на Столичния общински съвет.

Осмият опит за избор се увенча с успех. Преди началото на заседанието Вили Лилков от „Синя София“ обясни, че именно Петров ще заеме този пост, но временно.

По думите и на останалите политически формации в общинския съвет на столицата политическо мнозинство, сглобка, сватба или коалиция няма. Петров получи широка подкрепа от партиите в съвета. Общинските съветници се обединиха около факта, че процесите в града буксуват и столицата е заплашена от хаус.

59 са гласували „за“, 47 са подкрепили  Петров и така той стана председател на СОС.

„Съзнавам, че не политическото доверие е в основата на моя избор, съзнавам, че диалогът и компромисите ще са в основата на моето председателство. Трябва да започнем да вършим, това за което гражданите са ни изпратили тук. Мечтаех да съм общински съветник в родния ми град, успех на всички. Благодаря за избора, ще работя неуморно, за да го превърна в доверие“, каза Петров. 

Веднага след избора на председател на СОС Карлос Контрера от ВМРО направи предложение днес в 14.00 часа да се проведе извънредно заседание на общинските съветници, на което се изберат председатели и членове на комисии. От своя страна Борис Бонев (ПП-ДБ-СС) направи обратно предложение и предложи такова заседание да се проведе в понеделник. Мотивите му бяха, че днес до 14.00 часа няма да има възможност партиите да се разберат.

Прошко Прошков подкрепи предложението на Контрера и настоя веднага да се започне работа по комисиите. „Ако не успеем днес, нека извънредното заседание се проведе в петък“, обяви общинският съветник от ГЕРБ – СДС. Иван Таков също каза, че БСП са готови със своите предложения за комисии и трябва да се започне незабавна работа.

Борис Бонев отговори, че явно от другите партии не са го разбрали. „Аз не съм казал, че не трябва да започнем незабавни разговори за комисиите. За мен просто няма да имаме достатъчно време до 14.00 часа да оформим всичко около комисиите. Няма нужда от това изостряне на ситуацията, след като допреди 20 минути всички бяхме толкова любезни един към друг“, заяви Бонев. 

В крайна сметка предложението на Карлос Контрера бе прието с 54 гласа „за“, 4 „против“ и 1 „въздържал се“. Така СОС ще проведе извънредно заседание днес, на което трябва да се изберат председателите и членовете на общинските комисии.  

Кой е Цветомир Петров, избран за председател на Столичния общински съвет сле тримесечна криза. 

По данни от сайта на коалицията „Обединени за София“ той притежава над 7 години опит в публичния сектор, където подобрява процесите свързани с административно обслужване, управление на собствеността и обществените поръчки. Иска София да развие своя потенциал с подредена и чиста градската среда, с повече спортни игрища и детски площадки за различни възрасти. Вярва, че чрез развитието на Витоша можем да направим София туристически и културен център.

През 2019 г. е участвал в евроизборите като кандидат на ВМРО и е бил четиринадесети в листата на патриотите. 

Тогава той е представян в медиите с: „Младият патриот по образование е магистър по Управление и администрация от УНСС и се занимава с редица родолюбиви инициативи и мероприятия, като уроци по родолюбие, патриотични игри, конкурсът „Рап за България“ и др.“

Бил е част и от „БГ патриот“ на Петър Харалампиев, по-известен като Бате Харо. 

През 2017 г. е бил младши експерт в Министерството на околната среда и водите. През 2018 г. той е издигнат до старши експерт в Дирекция „Обществени поръчки“ от квотата на Обединени патриоти (ВМРО). 

Източник: Новини бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram