Искат “задържане под стража“ за превозвал мигранти за по 150 €

Мъж, превозвал нелегални мигранти, е задържан на 22 март на автомагистрала „Тракия“ в района на Чирпан, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. При проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ са открити седем чужди граждани без документи за самоличност. По-късно е установено, че всички са граждани на Афганистан, които искат да преминат незаконно през страната.

Шофьорът на автомобила е на 55 години. Той е поддържал контакт с мъж в Република Турция. От него получил информация за това, че трябвало да превози афганистанците от определено място в област Сливен до тунел „Траянови врата“. Уговорката била да получи сумата от 1 050 евро или по 150 евро на човек след извършване на превоза.

В.В. качил седемте мъже, които го чакали на уговореното място, и предприел пътуването по автомагистрала „Тракия“. Полицейски служители са спрели за проверка лекия автомобил, като са забелязали, че в него се превозват повече пътници от разрешения брой, става ясно още от държавното обвинение.

Водачът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в Районен съд- Чирпан за определяне на мярка за неотклонение “задържане под стража“.

БТА

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram