Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 10 март 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо полицейско производство и е разкрито едно престъпление. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Бързо полицейско производство
На 10 март във Второ РУП – Стара Загора е започнато бързо полицейско производство срещу В.Т. на 19 години от с. Братя Даскалови за това, че при извършен личен обиск у нея е открито полиетиленово топче, съдържащо около 1 грам марихуана

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена кражба, при която на 21 февруари неизвестно лице бе отнело от апартамент на ул. „Иван Вазов“ в Стара Загора около 40 грама златни накити, органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителя. Това е С.Д. на 18 години от Стара Загора.

По-характерни престъпления
на 10 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 60-годишна старозагорка, която заявила, че около 06.35 ч в двора на МБАЛ – Стара Загора неизвестно лице със сила й отнело дамската чанта с намиращите се в нея мобилен телефон, лични документи, дебитна карта и 160 лв.
На 10 март в РУП – Казанлък е получен сигнал взломен зеленчуков магазин на ул. „Княз Ал. Батенберг“ в Казанлък. От извършения на място оглед е установено, че неизвестно лице е счупило стъклото на вратата, проникнало е в магазина и е отнело от там 100 лв.
На 10 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от апартамент на ул. „Орфей“ в Стара Загора. От извършения на място оглед е установено, че за времето от 7 до 10 март неизвестно лице е проникнало в жилището и е отнело от там ъглошлайф, машина за рязане на плочки, 3 фрези за пробиване на плочки, 4 нивелира, гумен чук – 3 гр., 3 гребена за лепило и един пистолет за силикон.

ПТП
На 10 март около 08:00 ч по АМ „Тракия“ от Чирпан за Пловдив се е движил т.а. „МАН“, управляван от Б.Б. на 46 години от Стара Загора . На 164 км от автомагистралата, поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над автомобила, напуска пътното платно и се обръща странично в крайпътна канавка. Пострадали няма. Нанесени са значителни материални щети по товарния автомобил. Б.Б. е тестван с дрегер за употребата на алкохол, който не е отчел наличието на такъв.
На 10 март в 17:25 ч в РУП – Раднево е получен сигнал за възникнал пътен инцидент на изхода на Раднево в посока гр. Стара Загора. На мястото е изпратен екип, който установява, че т.а. „Ивеко“, управляван от К.Д. на 59 години от Раднево на излизане от Раднево, при обилен снеговалеж и заснежена пътна настилка, навлиза в лентата за насрещно движение, при което се удря челно в движещия се там л.а. „Тойота“, управляван от Т.К. на 30 години от Раднево. В „Тойота-та“ е пътувал и 18-годишен младеж също от Раднево. Двамата мъже са откарани в МБАЛ – Раднево където е установен, че Т.К. е със счупен десен крак в областта на коляното, а неговият спътник е с охлузни рани. Прегледан и освободен. От удара са настъпили значителни материални щети и по двата автомобила. К.Д. е тестван за употребата на алкохол с дрегер, който не е отчел наличието на такъв.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram