Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 05 март 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани три бързи полицейски производства и са разкрити три престъпления. В заведението за отрезвяване са настанени пет лица.

Бързи полицейски производства
Незабавно полицейско производство е образувано в РУП – Раднево на 5 март срещу Д.Д> на 41 години от с. Богомилово за това, че около 19:50 ч на 5 март управлява в с. Коларово л.а. „Опел Астра“ след употребата на алкохол – 1,39 промила.
На 5 март е започнато бързо полицейско производство срещу К.Х. на 33 години от Стара Загора за това, че около 03:35 ч на кръстовището с ул. „Ген. Гурко“ и ул .“Л.Каравелов“ управлява л.а. „Фолксваген Пасат“ след употребата на алкохол – 1,99 промила.
На 6 март е започнато бързо полицейско производство срещу 21-годишния С.И. от Стара Загора за това, че около 03:00 ч на паркинга на автогара Стара Загора в посока юг към бул. Славянски управлява л.а. „Ауди 80″ под въздействието на упойващи вещества – канабис и метамфетамин. С.И. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУП – Стара Загора.

Разкрити престъпления
Във връзка с отразена грабеж на 51-годишден старозагорец, извършен на 3 март около 22:00 ч , при който мъжът е бил нападнат от познато за него лице нанесло му пред дома му удари с твърд предмет в главата и отнело от него чанта с 2200 лв., лични документи, мобилен телефон и златна гривна, органите на реда от Второ РУП – Стара Загора задържаха извършителя. Това е 30-годишният Д.А. от с. Пчела, общ. Елхово.
На 5 март в РУП – Раднево е получен сигнал от 64-годишна жена от Раднево, която заявила, че неизвестно лице е извършило кражба от двора на къщата й на отпадъчно желязо. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е установен. Това е Т.П. на 38 години от с. Звънарка, общ. Крумовград.
Във връзка с кражба от дома на жителка на с. Братя Кунчеви, при която на 1 януари 2014 година неизвестно лице бе извършило кражба от там на печка на твърдо гориво и русенско легло, органите на реда от РУП – Чирпан установиха и задържаха извършителя. Това е Д.И. на 37 години от с. Братя Кунчеви.

Хулиганства
На 5 март в РУП – Чирпан е получен сигнал от 33-годишна жителка на град Чирпан, която заявила, че Г.Г. на 34 години с когото живее на семейни начала в град Чирпан е нанесъл побой над 7-годишната й дъщеря. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления
На 5 март в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от складова база на ул. „Козлодуй“ в Казанлък. Установено е, че неизвестно лице е проникнало вътре и е извършило кражба от там на 5 кашона с по 6 стола във всеки, 3 акумулаторни батерии, 7 стойки за стъклени маси и метална маса с дървени плотове.
На 5 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от тавански помещения а ул. „Васил Левски“ в Стара Загора. Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице е извършило кражба в едно от тях на винтоверт, собственост на 35-годишен старозагорец.
На 5 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 56-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е проникнало в апартамента му на ул. „Младост“, кв. „Железник“ и е извършило кражба от там на 1600 лв. и около 40 грама златни накити.
На 5 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 30-годишна старозагорка, която заявила, че неизвестно лице е проникнало в офиса, е който работи на ул. „Св. Княз Борис“ и е извършило кражба от там на метален шкаф с намиращите се в него 2000 лв.

ПТП
На 5 март в 20:20 ч по бул. „Крайречен“ в Стара Загора на кръстовището с бул. „Ц.С.Велики“ в посока юг се е движил л.а. „Шкода Фабия“, управляван от Т.Г. на 46 години от Стара Загора. На пешеходна пътека, намираща се в северната част на кръстовището водачът не пропуска пресичащата 69-годишна старозагорка и я блъска. От удара пешеходката пада на пътното платно и получава разкъсно-контузна рана в лявата част на главата. След инцидента водачът откарва пострадалата в Центъра за спешна помощ , където е прегледна и освободена без опасност за живота. Тестът му за употребата на алкохол е отрицателен.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram