Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора 1 декември 2013

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са регистрирани три престпления. В заведението за отрезвяване са настанени три лица.

Бързо полицейско производство

На 1 декември е започнато бързо полицейско производство срещу неправоспособния 45-годишен старозагорец Ж.Х., който управлява л.а. „БМВ 318″ в с. Преславен по пътя за с. Могила под въздействието на алкохол – 2,17 промила.

На 1 декември е започнато бързо полицейско производство срещу С.Б. на 23 години от Стара Загора за това, че управлява в Стара Загора л.а. „Опел Вектра“ под въздействието на алкохол – 1,52 промила.

По-характерни престъпления

На 1 декември в УП – Гурково е получен сигнал за кражба на четири фотоволтаични панели за производство на прав ток – 12 волта, поставени на метални стълбове, западно от жп надлеза в гр. Николаево. Образувано е досъдебно производство.

На 1 декември в РУП – Казанлък е получен сигнал за извършена кражба на животни от с. Тулово. 83-годишният потърпевш заявил, че неизвестно лице е проникнало през незаключена дворна врата на имота му и е отнело от там кобила и шест овце.

На 1 декември в РУП – Казанлък е получен сигнал от 64-годишен мъж от гр. Крън, който заявил, че неизвестно лице е отнело паркирания на паркинг до централен пазар на Казанлък т.а. „Форд Транзит Конект“.

ПТП

На 30 ноември около 21:20 ч по ул. „Л.Каравелов“ в Стара Загора в посока север-юг се е движил л.а. „Ауди“, управляван от М.Ю. на 22 години от Хасково. На кръстовището с ул. „Св. Княз Борис“ I водачът не спира на знак „стоп“ и блъска движещия се там в посока запад л.а. „Опел Инсигния“, управляван от Д.М. на 28 години от Стара Загора, който от удара се завърта и блъска паркирания на тротоара „Фолксваген пасат“. От удара същият се премества напред и се блъска в паркирания до него л.а. „Ауди“. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни. Д.М. е настанен в „Неврохирургия“ с мозъчно сътресение, без опасност за живота.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram