Живка Аладжова: Надявам се думите на г-н Спахиев да се реализират и плащанията на работниците да започнат

Областният управител на област Стара Загора Живка Аладжова получи обещание от един от собствениците на „Ремотекс“ Сабин Спахиев , че започва изплащането на забавените с месеци заплати на работещите в дружеството. Ще бъдат изплатени парите им за първите три месеца.
Живка Аладжова пристигна в 7,30 часа днес на поредния протест, организиран от работниците. Моят ангажимент, като представител на държавата е свързан с недопускане на напрежение в дружеството и затова съм насочила усилията си към балансиране на взаимоотношенията между Вас и работниците, обърна се Областният управител към Сабин Спахиев. Разбирам , че проблемите са натрупани през годините, но Вие трябва да имате диалог с хората и открито да им кажете какви са проблемите на дружеството, заяви още тя.
В разговора г-н Спахиев даде уверението си, че заплатите на работниците ще бъдат изплатени, но аз не вярвам на думи. В момента в завода тече проверка от Главна дирекция Инспекция по труда – София. До този момент ще се съставят три акта. Ангажирала съм всички държавни институции да защитят интереса на работниците. Сезирала съм Прокуратурата, Министерството на труда и социалните грижи. Надявам се думите на г-н Спахиев да се реализират и плащанията на работниците да започнат, допълни Аладжова.
Драмата със заплатите на „Ремотекс“ продължава седмици. Дружеството дължи над 3.5 млн. лв. на работници и служители.
Днес на срещата с протестиращите работници бяха и кметът на Община Раднево д-р Юлиян Илчев, Румяна Михайлова – директор на Дирекция в „Главна инспекция по труда“ и Камен Маринов, началник Областна дирекция „Инспекция на труда“ – Стара Загора .
Днес до блокиране на път в Раднево ,както бяха се заканили протестиращите, не се стигна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram