Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 20.05.2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити три престъпления и са регистрирани три . В заведението за отрезвяване е настаняване е настанено едно  лице.

Разкрити престъпления

Във връзка с отразена кражба в с. Тулово, при която неизвестно лице бе извършило кражба от дома на 25-годишния потърпевш на домашно кино, тонколони, маратонки и парфюм, полицейските служители от УП-  Мъглиж задържаха извършителя. Това е А.Д. на 19 години от с. Тулово. Същият е задържан за срок до 24 часа.

На 20 май в УП-  Павел Баня е получен сигнал от 53-годишен жител на Павел Баня, който заявила, че неизвестно лице е проникнало в през незаключената врата в дома му и е отнело от там портмоне с дебитна карта и 200 лв. От проведените оперативни мероприятия извършителят е установен. Това е А.М. на 39 години от Павел Баня.

Във връзка с отразена кражба от л.а. „Опел Астра”, паркиран на ул. „Армейска” в Стара Загора, при която неизвестно лице бе отнело лични документи и дебитна карта потърпевшия, криминалистите от Второ РУП – Стара Загора установиха извършителя. Това е Г.С. на 26 години от Стара Загора.

По-характерни престъпления

На 20 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 53-годишен страозгаорец, който заявила, че непознати за него лица са му нанесли побой в района на МБАЛ – Стара Загора, след което му отнели 36 лв. и мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно произовдство.

На 20 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от 37-годишен мъж, който заявил, че около 20:30 ч е установил липсата на преносим компютър „HP”, намиращ се в паркирания му на ул. „Никола Андреев” л.а. „Шевролет Орландо”.

На 20 май в Първо РУП-  Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Хан Аспарухово. Потърпевшата заявила, че за времето от януари 2014 година до 17 май 2014 година неизвестно лице е отнело от къщата дрелка, ъглошлайф, медни съдове – 3 бр., фуражомелка, 15 м кабел и др.

ПТП  

На 20 май около 10:30 ч  в двора на сектор „Пътна полиция” се е движил  л.а. „БМВ”, управляван от В.Ч. на 44 години . При излизането на автомобила на ул. „Индустриална” и маневра „ляв завой” водачката не пропуска движещата се в посока изток 61-годишна старозагорска и я блъска. От удара пешеходката пада на пътното платно и получава комоцио. настанена е за лечение в БМАЛ – Стара Загора, без опасност за живота.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram