Информационен бюлетин на ОДМВР Стара Загора за 10 и 11 май 2014 год.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити три престъпления и са регистрирани пет. В заведението за отрезвяване са настанени три лица.

Разкрити престъпления 

На 10 май  органите на реда от РУП – Казанлък извършват проверка в апартамент в ЖК В.Левски в Казанлък, обитаван от 25-годишния А.Г. от Казанлък. При вида на униформените служители мъжът изхвърля през терасата пластмасова кутия и побягва. При направения тест  на веществото, съдържащо се в кутията е установено, че това е марихуана с тегло около 20 грама. А.Г. към момента се укрива.

На 10 май при обход в района на Станционната градина  полицейски екип на Първо РУП – Стара Загора задържа А.Т. на 18 години от Стара Загора, който непосредствено преди това изхвърля намиращ се в него черен плик. С А.Т. са били още трима старозагорци –  Д.Б. на 20 години, Д.И. на 20 години и С.М. на 21 години. При извършения оглед от мястото са иззети 31 обекта, за които е установено, че съдържат суха селен тревиста маса – марихуана.

На 11 май полицейски екип на Първо РУП – Стара Загора спира за проверка на ул. „В.Левски” в Стара Загора двама старозагорци – Г.И. на 20 години и 17-годишен младеж. При извършеното претърсване на лицата у 17-годишния старозагорец е открита саморъчно свита цигара  с марихуана. По случая е образувано бързо  производство.

По-характерни престъпления

На 10 май в РУП – Чирпан е получен сигнал от 47-годишен чирпанлия, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от автомобила му „Фиат Дукато” на акумулатор и авто сд. Микробусът е бил паркиран пред дома на потърпевшия на ул. „Тунджа”.

На 10 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 27-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба на автомобила му „Мерцедес е 220 ЦДИ”, паркиран на ул. „Г.С.Раковски” в Стара Загора.

На 10 май в РУП – Раднево е получен сигнал от жител на с. Боздуганово, който заявил, че от стопанска постройка, намираща се в дома му неизвестно лице е извършило кражба на две ярета.

На 10 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал на телефонен кабел, положен в земята на „Баритна Мина”, близо до намиращия се в близост военен полигон. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице е извършило кражба на медните жила на кабел с дължина от 150 м.

На 10 май в РУП – Раднево е получен сигнал от мъж и жена, които заявили, че на кръстовището на улиците „Рашо Костов” и „Митьо Станев” са били нападнати от непознати за тях лица, които им нанесли побой и отнели от 39-годишната жителка на Раднево мобилния й телефон „Нокия”. По случая е образувано е досъдебно производство. Работа по установяване извършителите на деянието продължава.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са  образувано две бързи полицейски производства и разкрити две престъпления.

Бързо полицейско производство

На 11 май е започнато бързо полицейско производство срещу Т.Д. на 30 години от Стара Загора за това, че управлява по ул. „Св. Княз Борис” в Стара Загора л.а. „Фиат Пунто” след употребата на алкохол – 1,62 промила.

На 11 май е образувано бързо полицейско производство срещу С.Ж. на 31 години от Стара Загора за това, че около 02:18 ч управлява по ул. „Св. Отец Паисий” в Стара Загора л.а. „Сеат Ибиза” след употребата на алкохол – 1,21 промила.

Разкрити престъпления 

Във връзка с отразен грабеж, при който неизвестни лица нанесоха побой над 39-годишна радневка и  39-годишен мъж от с. Любенова Махала, общ. Нова Загора, след което отнеха мобилния телефон на жената, от проведените оперативни мероприятия,криминалистите от РУП- Раднево задържаха извършителите. Това са И.С. на 20 години, Ю.Е. на 18 години, момче  и момиче на по 15 години,  и двама 14-годишни младежи – всички от Раднево. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

На 11 май в РУП – Гълъбово е получен сигнал от 40-годишен мъж, който заявил, че около 00:30 ч е бил в служебния си бус, паркиран до развлекателните съоръжения, намиращи се в центъра на Гълъбово  и внезапно в него се е качило непознат мъж. Същият нанесъл удар  по лицето на потърпевшия и му отнел мобилен  телефон „Нокия Ц2” и зарядно към него, след което се отправило в неизвестна посока. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия извършителят е задържан. Това е 19-годишният Б.М. от Симеоновград.

По-характерни престъпления

На 11 май във Второ РУП- Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в местността „Зайчева поляна”. Потърпевшият старозагорец заяви, че неизвестно лице е проникнало в имота му и е отнело от там 4 автомобилни гуми с джанти, 2 акумулаторни батерии, моторна резачка за дърва, зарядно за акумулатор, ъглошлайф, дрелка, двд и два ел. удължителя. По случая р е образувано досъдебно производство.

На 11 май във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща с в. Петрово. Потърпевшият заявила, че неизвестно лице е проникнало в дома му и е отнело 100 лв. и апарат за измерване на кръвна захар.

На 11 май в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба на лек автомобил в с. Дълбоки. 69-годишният потърпевш заявил, че неизвестно лице  за времето от 21:30 на 10 май до 06:30 на 11 май е проникнало  в гаража към къщата му  и е извършило кражба от там на автомобила му „Фолксваген Венто”. Около 12:00 ч  на 11 май автомобилът на потърпевшия е намерен изгорял в района на гробищния парк на с. Хрищени. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 май в Първо РУП –  Стара Загора е получен сигнал от 62-годишна старозагорка, която заявила, че на същата дата около 13:30 ч  в апартамента  й на ул. „Г.С.Раковски” дошли мъж и жена, които искали да наемат стая за дъщеря си. Двамата непознати помолили жената да им развали 200 лв. без да й дадът нещо в замяна, както и да донесе вода за автомобила им. Връщайки се пред вратата с водата потърпевшата установила, че мъжът и жената вече не били там. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП

На 11 май около 02:30 ч  по ул. „Магда Петканова” се е движил л.а. „Ауди ТТ”, управляван от З.Г. на 27  години от Раднево. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, водачът губи контрол над управлението на автомобила, излиза вляво от пътното платно по посока на движението си и преминава последователно през бетонна ограда и двор на две съседни къщи, след което се блъска в северната стена на къща, намираща се на ул. „М. Петканова”. Водачът и неговият спътник Р.Д. на 23 години са прегледани в Спешен център гр. Раднево. Р.Д. е оставен за наблюдение  без опасност за живота. Пробата за употребата на алкохол на водача е отрицателна.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram