Инструменти на „Кремона” гастролират на „София диша”

Малки и големи софиянци и техните гости ще имат възможност с помощта на учители да се докоснат до уникалните струнни музикални инструменти на казанлъшката фирма „Кремона” по време на летния фестивал „София диша”.

През четвъртата седмица на фестивала „Музика и танц“ концерт ще изнесе световноизвестният мандолинер Александър Димитров, който все още е слабо познат в България. Димитров е популярен и с това, че при спечелването на награда от австралийски фестивал за мандолини е бил награден с един декар земя на Луната. Като съпътстващо събитие на представянето на Александър Димитров на 24 август, ще е необичайната инетрактивна проява на „Кремона” в рамките на „София диша“.

Фестивалът „София диша“ отново предлага атрактивна програма, нови и разнообразни проекти, свързани с културата и изкуството, с екологията като начин на живот, както и с различни социално-образователни инициативи.

Като част от Културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019, „София диша“ има за цел да реализира големия потенциал от ресурси и креативни хора, които градът ни притежава.

През петата година от своето съществуване градският фестивал ще превземе и нови територии и за пръв път ще се проведе в рамките на пет августовски недели като артистичните проекти ще бъдат разположени на пет различни, емблематични софийски улици. За първи път инструменти на „Кремона” ще „участват” в столичния фест.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram