Двудневни състезания събират елита на ориентирането и планинското колоездене край Казанлък

Община Казанлък, Кметство с. Енина, ТД „Орлово гнездо“, Клуб по ориентиране “Орлово гнездо 1957 “ и Българската федерация по ориентиране, подпомогнати от 28 организации и фирми от цялата страна организират Трибой „Бодлите на розите 2014“ на 9 и 10 август. В програмата са включени планинско бягане от село Енина до хижа Бузлуджа, Състезание по нощно ориентиране за купа „Бузлуджа”, Състезание по ориентиране за купа „Казанлък“ и Планинско колоездене от село Енина до хижа Бузлуджа. При бягането ще бъдат изминати 10 км, а при планинското колоездене -20 км.
Първият старт е в събота, от 11:00 ч. Началото на планинското бягане и колоездене ще бъде дадено от площада на с. Енина (450м надморска височина), а финалът ще бъде на  малка хижа „Бузлуджа”, на 1260 м надморска височина.
Стартът на нощното състезание по ориентиране за Купа “Бузлуджа“ е от 21 часа и 30 мин.
В неделя ще се проведе състезанието по ориентиране за Купа „Казанлък“.
За комплексното класиране в Трибоя „Бодлите на розите 2014“  ще се събират времената от планинското бягане, дневното и нощното състезания по ориентиране, обявиха организаторите. Очакват се най-добрите планински бегачи, колоездачи и ориентировачи/над 300 души/ да стартират в най-голямото спортно-планинарско състезание за годината, което казанлъчани организират за поредна година.
На Малка хижа „Бузлуджа“, където са финалите и палатъчния лагер на състезателите, ще бъдат подредени и три изложби, със съдействието на Исторически музей „Искра“ и Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“. Участниците в поредицата от спортни състезания ще могат да разгледат изложбите „Пътят на Хаджидимитровата чета“, „История на Казанлъшкото розопроизводство“ и „45 години ориентиране в Казанлък“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram