Зумба фест разтърсва центъра на Казанлък довечера

На 4 юни, днес, като част от Фестивала на розата 2015 в Казанлък се очаква „Зумба маратон в Розовата долина“ – национален фест със зумба групи и инструктури. Събитето стартира в 19 часа на площад „Севтополис“

Зумба е най-новият денс-фитнес и от три години има своите запалени последователки в Казанлък. Съществута и сега курсове, водени от дипломираната зумба инструкторка Гергана Начева.

Гери е първият лицензиран зумба инструктор в Казанлък. Зумба клубът се радва и на множество изяви и участия – като Фестивала Fanta Dance Stage v Stara Zagora, On! Fest – София, Празник на розата – Казанлък. Гери също така участва и като зумба инструктор в мастер класовете заедно с Бетси Допико и Нейтън Блейк – инструктори от САЩ, част от екипа на създателя на зумба Бето Перез. Работила е с Айшегюл Демирсоу – Турция, Адела Якоб Румъния, както и с много  от българските инструктори.

Зумба е фитнес танц, вдъхновен от латиноамериканските танци. Създаден е от хореографа Алберто Перез от Колумбия в края на ХХ век., включва танци, аеробика и фитнес. Хореографията на зумба съчетава движения от хип-хоп, самба, салса, меренге, мамбо, бойни изкуства и кючек. Заедно с това се изпълняват клекове и удари.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram