Живущите на „Ал. Стамболийски” подкрепиха единодушно ремонта на улицата

Всички граждани, живеещи на ул. „Александър Стамболийски“, които снощи на място се срещнаха с кмета на община Казанлък Галина Стоянова, подкрепиха намерението на Общината улицата да бъде изцяло ремонтирана. Нито един от присъстващите не изрази негативно отношение към започващата мащабна дейност по улицата, на която живеят, дори напротив, хората изразиха удовлетворение, че тяхното мнение и съгласие се търси от кмета и неговия екип. В хода на разговорите гражданите споделиха своите впечатления от други градове и държави и дадоха конкретно предложение – в свободното място между възстановения тротоар и жилищните блокове, където има достатъчно разстояние, да се направи паркинг.

„Ул. „Александър Стамболийски“ е една от най-важните пътни артерии в Казанлък, обхващащ автомобилния поток в западната дъга на града – подчерта кметът Стоянова пред присъстващите на инициираната от нея среща. – Затова ние искаме да я направим както трябва – да бъде преасфалтирана, да бъдат възстановени тротоарите от източната страна на улицата, които в момента са напълно деформирани от кореновата система на съществуващите дървета, а плочките са изпочупени. От западната страна няма тротоар – такъв ще бъде изграден, а липите, повечето от които са с кухи стълба, с орязани клони, някои са неустойчиви и дори опасни, ще бъдат подменени с нови подходящи дървесни видове.“

Средствата за ремонта на ул. „Ал. Стамболийски“ в отсечката от бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ до ул. „Стара планина“ са включени в бюджета на община Казанлък за 2012 г. Дължината на отсечката е 330 м, като ще бъдат преасфалтирани 2900 кв.м улично платно и възстановени 1000 кв. м тротоар от източната страна на улицата. За тези дейности са предвидени 80 000 лв. Също с общински средства ще бъде изграден тротоар от западната страна на платното. В бюджета на общинското звено ССТТБО за озеленяване са предвидени средства за възстановяване на високата растителност по улицата. Над 70 броя албиции и каталпи – красиви дървесни видове, които са предпочитани за градска среда, ще сменят старите липи.

Заем от 2 млн. взема Община Казанлък за асфалтиране на улиците в Казанлък и населените места през тази година, тъй като ремонтът на пътната инфраструктура в града и селищата е наложителен и не е правен цялостно от години. След проведени обществени поръчки е избрана банката кредитор, както са избрани и изпълнителите на дейностите по инфраструктурата. След изтичане на законоустановения срок за обжалване, ще бъдат сключени договорите.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram