Живка Железова: Така ли ще работим в новия Общински съвет: в надпревара кой ще надделее?!

Общинският съветник от „Има такъв народ“ в местния парламент с позиция по споровете за структурирането на комисиите в ОбС-Казанлък, разпространена в социалната мрежа Фейсбук:

Превърнаха ли се гражданите на Община Казанлък в заложник на воюващите егота на лидерите на двете най- големи политически формации в общинския съвет?!

Променя ли се курса на политическия плурализъм?!

Фрустрация ли е новото състояние, което ще доведе до прегрупиране на политическия модел?!

Защо гласувах „Въздържал се“?

Оказа се, че не е толкова важен процеса при попълване на списъчния поименен състав на постоянните комисии, а кои гласове ще се окажат повече, т.е. кое е новото мнозинство в местния парламент.

Политическа шизофрения ли е завладяла много от политическите групи, които забравят какво са правили в предишни свои мандати?!

Какво се случи след първото заседание, проведено на 10-ти ноември?

Видяхме, че втората политическа група подкрепи председателя на общинския съвет, а няколко седмици по- късно демонстрира непоносимост към бившите си вече партньори. Интересно курса постоянен ли ще бъде или само временен до получаване на неполученото?! Декларират промяна, а третите вярват безрезервно в това /нищо, че вече са лъгани от същите/. Е, само времето ще покаже.

В капана на този лидерски сблъсък, се оказаха малките партии. И ако някои от тях осъзнаха бързо случващото се, то други побързаха да дадат трибунка, за да се оплачат първосигнално от гласуването. Мислете колеги, мислете!!! Важно е да извличате детайлна информация от случващото се и да правите своите верни заключения, разчитайки знаците. Внасяйте издържани предложения, а не като това подписано от 18 съветника /в т.ч. и лично от мен/, което не беше подложено на гласуване в зала, поради фактическа невъзможност, и същото очаквах да бъде защитено от изготвилите го юристи. Но, уви- останах излъгана в надеждите си! Е, това така и остана неразбрано от медиите. Трудно се признават грешки. Важно беше да се изтъкне кой от тези 18 общински съветника, които е положил подписа си, е гласувал „Въздържал се“. Е, сега вече знаете: това предложение изобщо не беше внесено за гласуване. Няма как, ако съм подписала документ, да не го потвърдя.

Междувременно някой се опита да ми диктува от високото си място да се „самоопределя“. Е, аз съм се „самоопределила“ от ден първи: и мястото ми е в политическа група „Има такъв народ“. Или пък ставаше въпрос за гласуването? А да: гласувах „Въздържал се“, но следвало да избера „За“ или „Против“, т.е. да вляза в капана. Е, аз не принадлежа към никой отбор. И е важно да го заявя публично, за да не стават грешки. И повече да не ме срещат случайни минувачи по улицата, както се случи преди заседанието във вторник- на 5-ти декември, с изречението: „И какво сега: 20 към 17 в полза на Ибушев“. А пък аз си мислех, че ще гласуваме постоянните комисии… Оказа се, че залога бил: кой ще бъде мнозинство?!

И се питам: така ли ще работим в новия общински съвет: в надпревара кой ще надделее?!

Не е честно!!! Към хората, които са ни изпратили тук и които са ни гласували доверие. Определено не е справедливо към тях. А за този ден, защото положих клетва, имах слово, което така и остана неизречено, със заявката да обединим усилия и да работим за интересите на народа, чрез прозрачно управление и с общи приоритети и политики.

Винаги съм казвала, че токсичния модел на предходното управление, са лошите практики, като например задкулисните договорки.

Пожелавам на себе си и на всички колеги да загърбим различията и да вървим в една посока: за устойчиво развитие на Община Казанлък и благоприятна среда на живот за нейните жители.

И това не е химера, а реална възможност. Просто изисква желание и воля.

Времето е нашият съдник!

Само работата ни в този мандат ще покаже колко сме се справили с проблемите и предизвикателствата.

Източник: Фейсбук

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram