Ексдиректорът на ВиК в Ст.Загора: Няма официални мотиви за уволнението ми

„Министърът ме е назначил, министърът ме уволнява”, потвърди за ПРЕСС ТВ изтеклата новина за освобождаването му от поста инж. Радостин Миланов, директор на ВиК Стара Загора.

„Заповедта за освобождаването още не ми и връчена, но я очаквам”, призна инж.Миланов.

В заповедта няма мотиви за отстраняването на директора Миланов, тъй като той не е в трудово-правни отношение с принципала, Министерството на регионалното развитие, а е назначен с договор за управление.

Самият Миланов разбрал, че Министерството прекратява отношенията си с него от Търговския регистър, където прочел за промени в  обстоятелствата около дружеството в Стара Загора, а именно че е освободен, а на негово място е поставен  Мирослав Желев.

Радостин Миланов не е търсен от  министър Десислава Терзиева, нито от нейни подчинени, не знае причината за отстраняването му, но подозира, че са свързани с казуса със старозагорската многопрофилна болница. Диспансерът е най-големият длъжник на ВиК, Стара Загора-600 хил.лева са дължимите суми към водното дружество. Огромният дълг и липсата на всякакъв контакт с директора на болницата доц.Петрана Чакърова, принудиха Миланов временно да запорира банковите сметки на МБАЛ „Д-р Стоян Киркович”, а малко след това дойде и неочакваната вест за уволнението му.

„Не коментирам дали освобождаването ми е политически акт”, категоричен е Миланов .

Новоназначеният  директор, 34 годишният Мирослав Желев, не е познато име в бранша, установи проверка на ПРЕСС ТВ.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram