Еколози ще развиват дейност в Шипка, помагат на общността и младите

Още от лятото на 2021 г., млади доброволци от различни страни, които работят с „Балканския Екологичен Проект“ и с подкрепата на Сдружение „Селище Зелено Училище“, помагат за облагородяване на гр. Шипка и околностите. Това се случва благодарение на проект, чиято идея е подкрепа на местната общност, подобряване и поддържане определени открити площи в населеното място. Активните младежи съдействат за по-добрия вид на съществуващата инфраструктура, включват се в разчистването на туристическите пътеки от отпадъци и др. дейности в помощ на Кметството. Установените контакти и дружелюбното посрещане на доброволците, подтиква неправителствената организация да продължи да работи в услуга на общността.

Липсата на редовни спортни занимания в града, както и пространство за тяхното практикуване провокира еколозите и те подхващат нов проект. Желанието на Сдружение „Селище зелено училище е да разработи бившия „Младежки клуб“ в град Шипка, за което търси съдействие. Предложението ще бъде разгледано тази седмица на поредната сесия на общинските съветници в Казанлък.
Предоставен е и подробен доклад във връзка с проекта „Спортни дейности в Шипка“, в
който са включени всички идеи и намерения, както и сроковете за реализация на
проекта. Сградата е неизползваема към момента и състоянието й е лошо. Сдружението вече е спечелило финансиране на проекто-предложението си към Програма
„Европейски корпус за солидарност“ и обновяването на мястото ще го превърне в зона за активен спорт за младежите от подбалканското градче.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram