Държавен шампионат по колоездене в Казанлък тази събота и неделя

 

В края на седмицата Казанлък приема  ДЛОШ по колоездене на шосе за юноши младша възраст. В два състезателни дни  – 21 и 22 юни, ще бъдат определени шампион на страната и отборния победител в надпреварата, за която се очаква участие на повече от 60 състезатели. Организатори са „КК „Лястовица 1905“, БКС и Община Казанлък. След края  на шампионата ще бъде определен съставът за предстоящото в  началото на юли балканско първенство, домакин на което ще бъде отново Казанлък (4 -6 юли). Това е и най-важното за казанлъшкия тим състезание тази година, наред с провеждането на балканиадата, както и предстоящият  в месец юли държавно-лично отборен шампионат на писта в Пазарджик.

Първият старт от двудневното съревнование ще бъде даден в събота, 21 юни от 16:00 часа. Колоколоната ще потегли от северната част на Крън, ще измине 10 км. „индивидуално по часовник”, а обръщалото е преди околовръстния път  гр. Шипка за с. Шейново.

В неделя, стартът ще бъде даден пред казанлъшкия Институт по розата. Колоездачите ще потеглят към гр. Шипка към разклона за Шейново, в посока селата Шейново-Дунавци-Казанлък-околовръстен път за Стара Загора. Обръщалото е на разклона за с. Черганово към Казанлък, Дунавци, Шейново, Шипка до втората чешма на Бузлуджа.  Разстоянието е 70 км.  След като бъдат ясни резултатите и от второто състезание, на победителите в индивидуалното класиране и отборно ще бъдат връчени купи и медали за най-добрите колоездачи на България при юноши младша възраст.

Казанлъшките „лястовици” получават като домакини своя шанс и като познавачи на трасето, да покажат най-доброто от себе си и за пореден път да зарадват треньора си Живко Димитров с медали от републиканската надпревара.

След края на шампионатите „лястовиците” от Казанлък ще продължат със състезанията в Черноморска колоездачна лига, която ще предложи доста емоции това лято. Момчета и юноши на отбора от Казанлък за момента имат стабилно представяне в десетката на най-добрите в лигата участници.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram