Симона Янева и Иван Христов донесоха медал от международния турнир в Каварна

Смесената танцова двойка на КСТ „Роза“ и „Бургас 75“ Симона Янева и Иван Христов спечели медал от участието си в първия международен турнир по спортни танци Kavarna open 2014 /14 и 15 юни/. Надпреварата бе кръг от веригата световни турнири на Международната федерация по спортни танци – открит турнир с най-висок ранг. Егидио Сириглиано и Карола Теранео от Италия се окичиха със златните медали в „стандартните танци“, а дуетът на „Роза“ и „Бургас 75“ станаха втори.
В продължение на два дни на танцовия подиум си дадоха среща представители на 15 държави, които направиха един истински спектакъл за зрителите и гостите на турнира. За огромната конкуренция на състезанието говори и факта, че в Каварна пристигнаха танцови дуети от водещи държави в този спорт като Русия, Молдова, Италия, Полша, Швейцария, Латвия, Литва и Румъния.
Зрителите, изпълнили до краен предел спортната зала в Каварна имаха възможност да наблюдават изпълнения на танцови двойки от 9-годишна възраст до състезатели над 35 години.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram