Днес, 24.07.2022г. – Живата памет на Вис виталис

2001 – Сметосъбирането и сметоизвозването в Казанлък бяха блокирани заради задълженията от 765 хил. лева, които  Общината имаше към фирма „Нелсен Еко“.

2003 – В Казанлък бе учредено Сдружение на занаятчиите. Председател на УС стана Иван Стоянов.

2006 – Казанлък бе един от 30-те града в България, в които се проведе тест-драйв кампанията на „Дачия“ и „Рено“.

2007 – С температури между 39 и 44 градуса 24-ти юли бе един от най-горещите дни през лятото.

2007 – Два пожара горяха в района на община Казанлък. Предния ден около 14.30 ч.  избухна пожар в борова гора в землището на с. Копринка, в посока към с. Горно Черковище и обхвана горски масив с площ от около 5 кв. км. Час по-късно  възникна втори пожар в землището на с. Долно Изворово, който се разви на фронт от 3 км към път І-6 и гр. Мъглиж, който обхвана територия от 9 кв. км.

2007 – Със заповед на областния управител Мария Нейкова в общините Казанлък и Мъглиж бе въведено бедствено положение заради възникналите множество пожари, унищожили части от горския фонд. Авиация и наземни сили се включиха в пожарогасенето.

2007 – В района на Казанлък бяха отчетени превишени показатели за фини прахови частици, съобщи Пенка Начева – директор на областната инспекция. В района бяха разположени две станции на РИОСВ.

2008 – Първите си уроци по плуване 150 деца от община Казанлък получиха по време на лятната си ваканция. Обучението им бе по проект на Държавната агенция за младежта и спорта, спечелен от Детския комплекс “Св. Иван Рилски”.

2010 – На язовир „Копринка“ се проведе среща на Националната организация на скаутите в България. На форума бе обсъдена работата по проекта „Запазване на културното наследство в Подбалканската долина и Черноморието“, който се реализира в партньорство със скаутски организации от Швеция, Чехия, Словения и България.

2011 – Своя котарак-шампион показаха в този ден семейство Николови от Казанлък. Екзотичният котарак Ягуар Перси де Гал бе тригодишен, носител на титлите „Най-добър мъжки екзот” за 2010 и 2011 г. от Международни изложби в Гърция и на множество дипломи от изложби у нас и в чужбина. Очакваше се да се сдобие с титлата европейски шампион, втора за страната ни към онзи момент.

2012 – 25 700 лв. бяха предвидени в Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2012 г. за ремонти и дейности в четири казанлъшки храма – „Св. Троица”, „Успение Богородично”, „Св. Йоан Предтеча” и „Св. пророк Илия”.

2012 – Общинският съвет гласува нови основни месечни заплати на кмета на Община Казанлък, кметовете на населени места и кметските наместници, които започнаха да получават с около 5% над трудовите си възнаграждения. Заплатата на кмета Галина Стоянова се повиши с 80 лв. и стана 1594 лв.

2013 – С 25 метра бе разширено западното пътно платно на улица „Кирил и Методий“ в Казанлък. Редуциран и благоустроен бе тротоарът откъм магазин „Перун“. Целта бе да се подобри организацията на движение и създаване на по-голямо удобство за гражданите. Инициативата и изпълнението бяха на собствениците на търговските обекти.

2014 – Първото по рода си събитие в лятната градина на обновената Шипкова къща се състоя вечерта на тази дата. На открита сцена бе представен спектакълът на Малък драматичен театър „Старостолица“, Велико Търново – „Кълбовидна мълния“ по Иван Радоев.

2014 – Четири месеца затвор за казанлъчанката Н. С., опитала да си извади шофьорска книжка с фалшива диплома за средно образование, определи съдебен състав на Районен съд – Казанлък. Подсъдимата се бе признала за виновна, изпълнението на наказанието й се отложи за срок от три години, заради чисто съдебно минало. Н.С. бе с начално образование, омъжена. Работеше в голяма фирма в Германия, шофьорската книжка й била нужна, за да запази работата си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram