Черният Папа – пророчеството на Малахия

Малахия е роден през 1094 г. в град Ълстър. Оставеното завещание от него представлява „пророчески каталог“ с описания на 112 папи. Според предсказанието, след папа Йоан Павел II ще има още само двама души на Светия престол. Като последно име в този списък е назован Петър Втори Римски. Точните думи на Малахия са:

“В края на времената мястото в Светата Римска Църква ще заема Петър Римски, а той ще храни несвободните и ще навлече множество бедствия. По това време Градът на Седемте Хълма ще бъде унищожен и Чудовищният Съдия ще съди народите. Край.”

Предсказанието на Нострадамус почти дублира това на Малахия. Той нарича последният папа „черен”, с името Петър Римлянина.

Ватиканът никога не е признавал официално тези пророчества. Много от изследователите им обаче остават поразени от точността, с която са описани случващите се събития. Например, Малахия описва 111-ият папа с De Gloria Olivae т.е. „Тържеството на маслината“.

Символът на Бенедиктинския орден, идващ от името на Бенедикт XVI, е именно маслинена клонка. Йоан Павел II пък е отбелязан с De Labore Solis – „От мъките на слънцето“. Той е роден в година с пълно слънчево затъмнение.

Пророчествата бяха извадени на дневен ред веднага, след като папа Бенедикт XVI шокира света с решението си да се оттегли като глава на Римокатолическата църква. Мнозина свързваха пророчеството за Черния папа с избора на афроамериканец, който ще оглави църквата и ще донесе със себе си само беди и нещастия.

Като фаворит за това бе посочван чернокожият кардинал от Гана Питър Кодво Апиаха Тарксън. Веднага бяха пуснати и слухове, че той е решен, при евентуален негов избор, да възприеме името Петър. Това обаче е в разрез с традицията, тъй като не е прието папата да повтаря името на първия епископ на Рим.

С избора на Хорхе Марио Берголио нещата се успокоиха, но само за малко. Много вярващи са на мнение, че именно той е Черният папа, въпреки че възприе името Франциск. Това е така поради няколко причини.

Новият папа е йезуит. Откакто Игнатий Лойола създава йезуитския орден през 1534 г., до днес подобно нещо в историята на Римокатолическата църква не се е случвало.

Другата причина е тълкуванието на пророчеството. Мнозина смятат, че „черен папа” не означава задължително чернокож. В медийното пространство се появи снимка от поздрава на новоизбрания папа към вярващите на площада пред Ватикана.

На снимката, на стената до него ясно се вижда образа на Дявола, образувана от сянката, която Франциск хвърля. Поддръжниците на апокалиптичната теория смятат, че сегашния папа е черен, т.е. – въплъщение на Дявола.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram