Денис Искрев и Мартин Грашев получиха награди от Черноморската колоездачна лига

Казанлъшко момче стана втори при момчета 11-12 години на финала на Черноморската колоездачна лига „Спринт“. Денис Искрев от КК „Лястовица“ се класира втори за последната купа – „Слънчев бряг“.
Първи в заключителния 12-ти кръг в курорта при най-малките момчета е Йордан Петров от „Сините камъни“ /Сливен/, който взе голямата купа за сезон 2014 със сбор от 71 т., следван от Денис Искрев, със 38 т., а с две по-малко, трети, е Петьо Димитров /“Дием спорт“/.
Трасето по алеите на слънчевия комплекс бе 1.3 км. Момчетата от първата група трябваше да ги преминат шест пъти, като спринтират за точки на третата и последната обиколка.
Тук битката бе за второто място в крайното класиране след безспорния Йордан Петров и за него спореха четирима: съотборникът му Стелиян Петров /С. кам., Сл/, Денис Искрев, Петьо Димитров и Ангел Ангелов /с. Равда/, които бяха с почти изравнени позиции след предишните 11 кръга.
Най-настойчив в тях се оказа Денис Искрев, който взе единия спринт и бе втори в другия, което му донесе и второ място в крайното класиране.
Най-добрите шестима /при момчетата 11-12 г./ и десетима в останалите групи бяха наградени от организаторите и спомоществователите – както за надпреварата на Слънчев бряг, така и за крайното класиране.
Специални награди имаше и за най-малкия състезател на Лигата – Стелиян Петров от „Сините камъни“ /Сл/ – от ФК „Черноморец“ /Бс/ и за най-прогресиращия треньор – казанлъчанинът Мартин Грашев от „Обзор“ – от вестник „Черноморски фар“.
Организаторите връчиха благодарствени грамоти на представителите на 12-те кметства и общините, където имаше състезания през годината, както и на представителя на една от фирмата спонсор от Добрич.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram