Тошко Ангелов и Иван Мухтаров финишираха втори във Велорали „DRAG Черни връх“

Над 200 души стартираха на 4 октомври, от площада при Боянското ханче в посока Черни връх, в традиционното Велорали „DRAG Черни връх“, с което за пореден път бе подобрен рекордът за брой участници в тази надпревара над София.
С резултата си от 1:49:32 ч ., колоездачът от Казанлък Тодор Ангелов бе определен за най-добър катерач. Тошко, представител на КК „Варна“, е втори в  напреварата при мъжете, след Васил Василев („Илчов баир“). При юношите старша възраст първи финишира Александър Минчев, също от „Илчов баир“, а е казанлъчаиннът Иван Мухтаров.
Състезанието в дисциплината крос-кънтри, организирано от DRAG, привлича най-смелите колоездачи на България да изкачват Черни връх и да го спускат обратно. Състезателите ще бъдат изправени пред предизвикателството да изминат разстояние от38 км с обща денивелация (изкачване и спускане) 3300 метра. Тази година има малка промяна в маршрута от върха към финала. Причината е, че дългогодишно използваното трасе е станало равно и високоскоростно, а целта на състезанието е да се запази високото ниво на техничност при спускане.
Велорали DRAG Черни връх, което се провежда за 11-та година, се счита за изключително тежко в тази дисциплина, предвид многото екстремни участъци с естествени препятствия като корени, камъни, кал, гъста трева, рекички и стръмни баири. Трудно и зрелищно е спускането под Черни връх.
Състезателите са подложени на сериозно физическо натоварване, преминавайки с велосипеди през планинския терен. През годините категория „Мъже“ се е утвърдила като една от най-оспорваните титли. По-бързите претенденти успяват да преодолеят трасето за по-малко от 3 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram