ВРЕМЕ Е ЗА ГНЯВ!

Бях решил да не пиша в деня на траура, за да не спекулирам с болката на хората.

Всяка раздяла се приема в порядъка „отричане, пазарлък, гняв, скръб, приемане“. Няма място да отричане, нито за пазарлък – грубата истина е ясна – в Горни Лом зверски се ухили днешният ни посткомунистически дивашки капитализъм.Той се хили от четвърт век, но отвреме-навреме политиците и лакейските ни медии го гримират с благи думи и измислени национални цели – да ни приемат тук, да ни похвалят там, да усвоим средства, да дойдат инвеститори…а идват само по-високи цени и нетърпима, робска безработица!

Но като чух поредната изцепка на генерал-губернатора на Великата масонска задокеанска империя Росен Плевнелиев, че „хората не бива за всичко да винят държавата“, реших, че сега е време за ГНЯВ!

А кого да винят за това, че послушно се деиндустриализирахме, бе, леке комсомолско-масонско?

А кого да винят, че държавата позволява след няколко проверки да работи застрашаващо живота на работниците предприятие???

Кого да винят , че не поставя ултиматум чрез трудоохранителните си органи да се създадат профсъюзи в предприятията или да се глобяват със солени глоби собствениците?

Или те е страх за твоите „инвеститори“, или за собствения ти бизнес, за който хората говорят, че бил свързан със същата безчовечна експлоатация на бели български роби в Германия?

Кого да винят, че само след месец ще плащат на твоите приятели, с които се сговаряше тайно във Виена, по-висок ток, а покрай него – и на всичко, което с ток се произвежда?

ВРЕМЕ Е ЗА ГНЯВ!

Георги Бяндов

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram