Делото на подсъдимия „разфасовчик“ ще се гледа по общия ред този месец

За 22 февруари е насрочено първото съдебно заседание по същество, на което свидетели и вещи лица ще бъдат разпитвани по новообразуваното наказателно дело срещу „касапина“ от старозагорския квартал „Три чучура“ Божидар Филипов Крумов, който за втори път застава пред Темида по обвинение в убийството на 42 – годишния Атанас Христов през нощта на 2 срещу 3 декември 2020 година.

Тогава в жилището, обитавано от Крумов в блок 26 двамата с жертвата си спретнали як запой, а после се скарали и „касапинът“ убил и разфасовал жертвата си.

Крумов е зад решетките от 15 декември 2020-а, след като в контейнер за смет бяха намерени отрязаните ръце на жертвата.

През лятото на м.г. Крумов бе осъден на 18 години затвор, но в края на есента състав на апелативния съд реши делото да тръгне отново с нов съдебен състав. В хода на разпоредително заседание, състояло се миналия януари, подсъдимият и защитата му поискаха то да се гледа по общия ред за разлика от предното, което премина по реда на съкратено съдебно следствие.

Самоличността на разфасования на части мъж бе разкрита от криминалистите по характерна татуировка, торсът бе открит подготвен за изхвърляне в апартамента, обитаван от 57-годишният безработен Крумов. Останалите части от тялото, включително и главата не бяха намерени, най-вероятно те са били изхвърлени на сметището. В хода на досъдебното производство и в съдебна зала по време на предишния процес обвиняемият на няколко пъти променя показанията си и все пак направи половинчати признания, че до смъртта на Христов след стигнало след пиянски запой и сбиване между двамата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram