Две от „светлинките“ взеха награди от престижни литературни конкурси

Талантливите момичета на клуб „Светлини сред сенките” при ОДК „Св. Ив. Рилски” Фая Гератлиева и Христина Петрова бяха отличени при участието си в конкурси за млади творци. Новината оповести техният ръководител Валя Димова.

Фая Гератлиева, на 14г., е лауреат на специална награда, в раздел проза от престижния литературен конкурс „Стамен Панчев”, в който се класира за четвърти път. Тя е поканена на церемонията по награждаването, която ще се проведе в гр. Ботевград на 30 март. Отличените творци ще присъстват на литературна гала-вечеря, на която по традиция ще се четат техните произведения.

Христина Петрова, на 9г., е отличена с първо място от национален конкурс за рисунка, посветен на деня на жената „8 март”. Конкурсът е под надслов „С обич за мама”. Христина е една от новите ученички в клуба, но благодарение на въображението си и големия си талант, тя вече е носител на няколко награди – за литература, картичка и рисунка.

Освен засиленото участие в конкурси, на по-големите „светлинки“ им предстои и предпремиерно представяне на романа в стихове „Щури букви”, на 2 април, в гр. София и на 3 април, в Общинска библиотека „Искра” – Казанлък. Романът ще представят Геновева Трифонова, Диан Драгнев и Рая Енева, които са част от екипа автори и илюстратори. Рая Енева е и художник на корицата на веселата книжка, с помощта на която всяко дете ще пожелае да научи азбуката ни, като на игра.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram