Две кампании в Шипка зарадваха за празниците самотно живеещите възрастни хора

За поредна година всички жители на град Шипка се обединиха в кампанията „Да пуснем Коледа в душите си“.

„Прегърнати от Коледния дух на общността и дарени с неизмерна сърдечна топлина възрастните хора на гр. Шипка бяха усмихнати в навечерието на Светлите християнски празници Бъдни вечер и Коледа“, разказват от Кметството. Раздадени са 50 пакета с храни за празничните трапези, съдържащи брашно, боб, леща, олио, плодове, консерви, макарони, сладкиши и др.

„Този ден бе свидетелство, че когато се обединим в името на Доброто, когато подарим Надежда, радост и усещане за споделеност на празника, сбъдваме Коледното чудо. Няма нищо по-ценно от една топла прегръдка и жест на внимание за възрастния човек в очакване на Светлите празници. Те ни зареждат с искрените си усмивки“, споделя кметицата на град Шипка Василка Панайотова. От името на екипа на Кметството тя благодари на всички свои съграждани, закупили продукти за кампанията, организирана за поредна година.

В навечерието на най-светлите християнски празници подаръци за самотно живеещи възрастни и болни хора от гр. Шипка поднесоха и представители на МЦР „Взаимопомощ“ с председател Мария Славова. Доброволецът Омари от Грузия, член на Европейския корпус по солидарност, разказа на присъстващите любопитни факти за своята страна, показа им красотата и природните забележителности на Грузия, запозна ги с традициите и обичаите. След интересната презентация гостите поднесоха на всички присъстващи коледни подаръци с пожелание за здраве и безброй приятни моменти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram