Две изложби в Казанлък представя ДНП „Централен Балкан“

В седмицата на Чудомирови празници Дирекцията на Национален парк „Централен Балкан“ представя две изложби в града на розите. В галерия „Искра“ бе открита художествената изложба-живопис „Централен Балкан – с очите на младостта“. Проявата е организирана съвместно от Община Казанлък, Парковата дирекция и Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“. Колекцията включва наградени творби от Националния конкурс, организиран по повод 25-годишнината на Националния парк и творби от пленери, проведени в защитената територия. Представени са картини на възпитаници от Националното училище по приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян, Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ в Трявна и Художествената гимназия в Казанлък.
При откриването на изложбата директорът на Парковата дирекция Генчо Илиев подчерта, че партньорството с казанлъшкото училище по изкуствата води началото си от 1998 г. и благодарение на това постоянство, вече 19 години все по-успешно изкуството се превръща в посланик на Парка. Колекцията под мотото „Централен Балкан – с очите на младостта“ е показвана с успех в общинските галерии в Карлово и Габрово, а сега и в Казанлък.
Изложбата може да се види до 6 април, а на 20 април, по повод Световния ден на Земята, колекцията ще гостува в Троян.
На 28 март, в Литертурно-художествения музей „Чудомир“ в Казанлък, дирекцията на ДНП „Централен Балкан“ нареди изложбата „КарикаТУРИСТИ“. Проявата е част от Чудомировите празници и естествено допълнение на организираното за първи път „Училище по карикатура“ с Николай Фитков и Дечко Николов.
„КарикаТУРИСТИ“ е пътуваща изложба, подготвена в партньорство от Дома на хумора и сатирата в Габрово и Парковата дирекция. Посветена е на един от най-острите проблеми на съвремието – опазването на околната среда.

Източник: агро.бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram