Двама казанлъчани на върха за Купа „Мургаш Maxbike“

Александър Алексиев от Казанлък спечели по убедителен начин петия крос кънтри маратон за купата „Мургаш Maxbike“ /66 км/, като финишира със солидна преднина.   Втори е шампионът от миналата година на голямата дистанция казанлъчанинът Тодор Ангелов, а трети – Васил Василев, повторил класирането си от 2013-а.  Още един казанлъчанин намери място сред най-добрите за  купа „Мургаш Maxbike“ -Иван Мухтаров, първи сред юношите.

В Бухово бе даден стартът на петия крос кънтри маратон /ХСМ/ за купата .В състезанието, организирано по традиция от столичния велоклуб „Мамут“, участваха рекорден брой колоездачи от страната, както и трима чужденци – общо 130 бегачи, разделени на четири групи: мъже /19-39 г./, жени, юноши и ветерани /над 40 г./.
Първото място е най-доброто представяне на Александър Алексиев в това тежкото състезание, в което досега е бил  веднъж втори – през 2013 г. и трети за 2012-та. Младият бегач на турския шосеен континентален тим „Брисаспор“ ще навърши на 5 ноември едва 22 години, възпитаник е на казанлъшката
школа по колоездене.
„Исках отдавна да победя в тази трудна, но престижна надпревара“, каза носителят на купата „Мургаш Maxbike“ след победата си. „Тактиката ми бе да се движа в своето темпо, напипах верния ритъм и съм много доволен, че изпреварих силни съперници. Не беше лесно, поуморих се малко на сериозното последно изкачване, но удържах“.

Сезонът за Алексиев продължава – ще се подготвя за наближаващата Балканиада на шосе в Ниш /Сърбия/.  Следва нов сезон, като вероятно ще продължи да кара за турския „Брисаспор“.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram